CV

2014 – uteksaminert fra University of Veterinary Medicine and Pharmacy i Kosice, Slovakia
              Fordypnings/ Diplomoppgave innen magesår hos hest
2013 – kurs på NMBU «Fôring av hest», av Nanna Luthersson
2015 – kurs på NMBU «Do horses have a pain face?»
2016 – basic course i kiropraktikk fra IAVC – International Academy of Veterinary Chiropractics
2016 – Delkurs 1 i Hästtandvård hos SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet)
2016 – kurs i regi av MSD «Endoparasitter hos hest – resistens og anbefalt behandlingsregime»
2016 – kurs i regi av Hestekur AS «Tannhelse og bitt-tilpasning for veterinærer»
2016 – kurs hos IAVC «Animal Myofascial Release Techniques
2016 – bestått opptaksprøve og godkjent medlem av i IVCA, International Veterinary Chiropractic Association
2017 – Delkurs 2 i Hästtandvård hos SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet)
2017 – kurs hos IAVC «Cranio Sacral Therapy», delkurs 1, 2 og 3.
 

Om Eivor

Jeg er vokst opp på gård like utenfor Kongsvinger, og begynte tidlig å interessere meg for dyr. Jeg er oppvokst med katt og hund, og som 8-åring begynte jeg å ri for Dagny Tidemandsen. Da jeg var 14 flyttet 3 hester inn på gården hjemme, som jeg og min søster skulle ha på fôr.
Siden har jeg hatt hester i livet mitt på mer eller mindre permanent basis. Hovedinteressen er innen dressur, og et godt og konstruktivt samspill med hesten er alltid i fokus.
 
Da jeg i 2014 var ferdig med veterinærstudiene ble jeg headhuntet til jobb på Kongsvinger Veterinærklinikk. Denne jobben ga meg også mulighet for å overta familiegården. I dag har jeg to hester, to hunder og en katt hjemme på gården.
 
I august 2016 var tiden kommet for å stå på helt egne bein, og jeg begynte å arbeide utelukkede som hesteveterinær med hovedvekt på tannhelse og kiropraktikk.
 
Min interesse for tannhelse og kiropraktikk kommer i all hovedsak fra et ønske om å øke hesters gjennomgående helse og daglige velvære. Etter å ha hørt Ellen Schmedling holde foredrag for veterinærstudenter om hesters tannhelse, ble det klart for meg at jeg ikke kom til å «hvile på laurbærene» etter endt studie. Jeg innså at det var uendelig mye mer å lære enn hva man rekker å belyse i et vanlig veterinærstudie. Etter å ha hatt mine egne hester til behandling hos Ellen begynte jeg våren 2015 å hospitere hos henne på min ukentlige fridag. I utgangspunktet var det tenner som var min hovedinteresse, men etter å ha vært hos Ellen hver uke i nærmere et halvt år, var jeg også overbevist om kiropraktikkens sammenheng med både prestasjoner og tannhelse. Dermed tok jeg skrittet videre og begynte på kiropraktikkutdannelsen. Jeg fortsatte å følge Ellen hver uke, og våren 2016 fikk jeg også plass på første delkurs i tannspesialiseringen. Jeg er svært stolt over å kunne kalle Ellen en mentor, og å ha fått hennes samtykke til å offisielt kunne si at jeg har gått i lære hos henne.
 
I tillegg til tannhelse og kiropraktikk, har jeg en dyptgående interesse for fôring, og magesår hos hest.
 

Filosofi

Min filosofi er at alle dyr fortjener å leve i en god og sunn kropp. Både dyr og eier skal ha en god opplevelse i møte med meg, og alle parter skal føle seg trygge og ivaretatt. Jeg har et godt samarbeid med både hovslager, saltilpasser, og andre veterinærer dersom jeg selv skulle komme til kort. Det viktigste for meg er at ditt dyr får den beste behandlingen og jeg henviser gjerne videre dersom jeg føler at det vil gi best resultat.

Kontakt meg

Tlf: 480 43 286
E-post: eivor@knutsrud.no